Christelijk Mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" Werkendam
Over ons

Over ons

Christelijk Mannenkoor ”Door Eendracht Verbonden” is opgericht in oktober 1982. Dirigent van ons koor is Peter Eilander. Tussen 1982 tot 1987 heeft ons koor eerst onder leiding gestaan van Hans van Blijderveen. Daarna was het Dick van Luttikhuizen die meer dan 25 jaar leiding gaf aan het koor en veel heeft gedaan aan de opbouw van het koor en het repertoire. Voor de huidige dirigent heeft Henri Adema voor een korte periode de dirigeerstok gehanteerd.

De doelstelling van ons koor is om met elkaar psalmen en geestelijke liederen, in zowel het Nederlands als andere talen te zingen. Liederen die in overeenstemming zijn met de grondslag van het koor, christelijke gezangen en liederen gebaseerd op de Bijbel. Een belangrijk doel van ons koor is om met elkaar door ons zingen, het evangelie te verkondigen.

Sinds bijna de oprichting van ons koor, tot aan 2019, is Jaap Boer aan ons koor verbonden geweest als vaste organist. De laatste jaren ligt het ledental van ons koor rond de 50 zangers in de leeftijd van 20 tot ongeveer 80 jaar. Er is ook een periode geweest in het verleden dat we als koor boven de 100 leden uitstegen.

Het Christelijk Mannenkoor ”Door Eendracht Verbonden” repeteert gemiddeld 30 keer per jaar op donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur in de Chr. Geref. Kerk, Binnengriend 27 te Werkendam. Tijdens deze repetities is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten en een kop koffie te drinken. De contributie bedraagt € 21,- per maand.

Als koor krijgen we regelmatig uitnodigingen voor een concert, gemiddeld 6 keer per jaar gaan we daarop in. Elk jaar hebben we een eigen Kerstconcert in de Grote kerk van Gorinchem.